HISTORIEN OM OS

Reinh. van Hauen er ikke en hvilken som helst bager/konditori-

forretning. Gennem fire generationer, eller over 139 år, har Reinh. van Hauen leveret kvalitetsbagværk til københavnerne, og drives i dag af far og søn – Knud og Klavs van Hauen. 

Produkterne er håndlavede, og lavet af de bedste råvarer fra hele verden. Reinh. van Hauen startede f.eks. med økologisk brød længe før det blev moderne, og er aldrig gået på kompromis med omsorgen og kærligheden for håndværket.

Det betyder, at der altid bruges al den tid, der er nødvendig i forarbejdningen for at opnå den ypperste smagsoplevelse i bagværket. Derfor bruges der ingen tilsætningsstoffer eller erstatninger for de ægte råvarer, som gennem deres karakterfulde smagsfylde tilfører bagværket sublim kvalitet.

Der bruges f.eks. rigtig smør til vores scones og kanelhorn, cremen laver vi med ægte fløde og rigtig vanilje, og rugbrødet bages med en surdej, der har fulgt familien gennem flere generationer. Durum melet kommer fra Italien, chokoladen er 64% gourmet chokolade, melet kommer fra Mejnerts Mølle.

GOD SMAG er altid en personlig oplevelse, og alle mennesker har sine helt egne favoritter og smagsfacetter, de sætter særlig pris på. Alligevel er der en række objektive kriterier, som man kan forholde sig til. Råvarernes kvalitet, og den måde de forarbejdes på, er afgørende for dybden i smagsoplevelsen. Men derudover kan man dele smag op i flere delelementer.

DUFT

Allerede på afstand begynder vi at smage. I selve duften ligger nøglen til det, der venter, og duft er direkte forbundet med de billedskabende og erindrende centre i hjernen, som spiller med, når vi smager.​

KONSISTENS

Et afgørende element er konsistens. Ikke umiddelbart noget vi kan smage, men alligevel afgørende for hvordan smagsoplevelsen bliver, når smagsstoffer kommer i kontakt med vores sanser i munden. Ja allerede når læber, tunge og tænder indleder den første kontakt med det, vi gerne vil smage på. En knasende sprød brunkage er allerede på dette punkt noget helt andet end et stykke blødt wienerbrød eller en sejskorpet speltbolle.

SMAG

Når kagen eller brødet blandes med spyt og rammer smagsløgene, afkoder vi alle de nuancer af smag, som bagværket indeholder. På tungen er der en høj koncentration af sanseceller, der reagerer på henholdsvis surt, sødt, salt og bittert. Sansecellerne er samlet i strukturer på tungen, der kaldes for smagsløg. Smagsoplevelsen opstår ved, at opløste molekyler fra f.eks en kage, påvirker de sanseceller, der er samlet i smagsløgene. Sansecellerne sender herefter signaler til de områder af hjernen, hvor smagsindtrykkene samles. Og så oplever vi, at bagværket smager, mmmmm...

REINH. VAN HAUEN   I   GAMMEL KONGEVEJ 177   I   1850 FREDERIKSBERG C   I   TLF. 38 800 800   I   INFO@RVH.DK​